Muntii Transilvaniei din Romania
Romania are un potential turistic mare, cu muntii, castelele si legendele sale, insa minele de sare sunt cele care duc turistii in locuri surprinzatoare sub pamant, oferindu-le experiente unice.
Pentru orice viitoare calatorie cu masina utilizeaza calculator distante rutiere pentru a putea afla rutele auto pana la destinatie si durata calatoriei.
Padurile cu crestere veche a Romaniei, in special cele gasite in Muntii Carpatilor Meridionali, cunoscute si sub denumirea de Alpii din Transilvania, au fost incluse pe o lista de 52 de locuri de mers in 2020, lista alcatuita de The New York Times.
"Pentru a experimenta o bucata de salbaticie reala fara a fi nevoie sa mergi pana la capatul pamantului, nu te uita mai departe de Romania", argumenteaza sectiunea listei dedicate tarii.
Padurile sunt evidentiate pentru "varietatea lor incredibila de flora si fauna" si reprezinta casa pentru ursi, lupi si alte animale salbatice.
Articolul recomanda o vizita in Parcul National Domogled-Valea Cernei sau in zona montana Fagaras, ambele oferind "mii de acri de natura cu adevarat neatinsa" si oportunitati pentru diverse activitati sportive in aer liber.
Balea Lac
Hotelul de gheata construit anual la Lacul Balea, in centrul Muntilor Fagaras al Romaniei, va fi inlocuit anul acesta de un sat iglu din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.
Din cauza vremii calduroase, constructorii nu sunt in stare sa extraga gheata din lacul Balea; in schimb, vor construi iglo-uri facute din zapada.
Este prima data in 15 ani cand hotelul cu gheata nu poate fi construit. Hotelul, care este de obicei rezervat complet in timpul sezonului de iarna, trebuia sa se deschida inainte de Craciun.
Lucrarile de constructie au fost amanate din cauza temperaturilor ridicate pentru prima data.
Satul Igloo va avea trei sectiuni, fiecare cu doua camere cu un pat dublu, un compartiment central care leaga fiecare unitate de cazare si adaposteste restaurantul si barul, precum si un compartiment mai mic pentru a servi ca hol.
Chiar si asa zona Balea Lac ramane una dintre cele mai apreciate zona de vizitat din Romania, apreciata la nivel international.
Castelul Dracula
Castelul Bran atrage în mare parte turiștii de departe datorită celebrei povești a vampirilor scrisa de Bram Stoker. Castelul descris în romanul "Dracula" se potrivește cu anumite părți ale castelului Bran.
Personajul lui Dracula a fost cumva inspirat de Vlad Țepeș, care era bine cunoscut pentru că și-a invins dușmanii si apoi le-a atarnat capetele in tepe.
Pe de altă parte, legătura dintre Vlad Țepeș și Castelul Bran nu exista. Este posibil să fi stat în Castelul Bran în anii 1400 și, de asemenea, a luptat câteva bătălii în zonă.
Brasov
Brașovul este unul dintre cele mai vizitate orașe din România, oferind turiștilor săi un amestec bogat de istorie, arhitectură, cultură, distracție urbană și împrejurimi naturale impresionante.
Atracție turistică de top în România, orașul a fost timp de secole un centru comercial cheie și un puternic hub industrial în lungile decenii ale comunismului. Astazi este foarte usor sa ajungi la el in special daca utilizezi harta Romania pentru a afla ruta auto pana la destinatie.
Cluj Napoca
Al doilea oraș ca mărime din România este un oras plin de viata, cu festivaluri de muzică internationale, un centru istoric fermecător, toate galeriile și muzeele de care ai putea avea nevoie și o scenă tinerească, ireprosabilă a vieții de noapte. De oriunde te vei afla afla cu harta rutiera, durata calatoriei, traseele rutiere, sfaturi utile si pleaca la drum catre cel mai frumos oras din Romania.
Orice roman trebuie sa recunoasca ca avem o tara absolut minunata cu multe forme de relief, de la munte, lacuri glaciare, iesire la Marea Neagra la Delta Dunarii, Transilvania, Maramures unde traditia este la ea acasa.
Tot un pur adevar este acela ca ne place foarte tare sa calatorim cu propriul autorurism. Inca de la intrarea Romaniei in spatiu UE, am vizitat Europa in lung si in lat.
In topul preferintelor ramane Bulgaria cu statiunea Nisipurile de aur si Grecia cu statiunea Thassos.
Pentru toate acestea am construit aplicatia gratuita harta Europei care dupa cum spune si numele este dedicata turismului din Europa. Aici poti citi sfaturi utile despre drumuri, rute auto, preturi cazari, restaurante, harti online dedicate fiecarui oras si topul obiectivelor turistice.
Destinatii 2022
Dubrovnik este situat la sudul coastei estice a Adriaticii și pe lângă faptul că este o destinație preferată pentru petrecerea unei vacanțe într-o frumoasă mare albastră limpede, este mai ales o destinație culturală, un oraș-muzeu care oferă o călătorie perfectă între trecut si prezent.
Descoperirea orașului poate începe de la ziduri, principalul reper al Dubrovnikului; 1.940 de metri de metereze medievale păstrate în forma lor originală, care sunt dovada istoriei antice a orașului.
Acește ziduri sunt intacte și prezintă cinci cetăți care oferă o vedere de neuitat asupra orașului, a insulei Lokrum și a mării albastre.
Vă puteți îndrepta apoi spre Orașul Vechi, o zonă pietonală unde fiecare colț ascuns are caracteristici unice, inclusiv arhitectură surprinzătoare, uși de intrare interesante, palate, biserici, piețe frumoase, cum ar fi cea cu Fântâna Mare a Onofrio, străzi laterale, galerii de artă și muzee.
Biserici vechi din piatra sau lemn si manastiri ametitoare inconjurate de natura, munti stancosi si dealuri pline de verdeata. Vizitarea oraselor din Transilvania reprevzinta o calatorie in timp, iar la polul opus se afla capitala Romaniei, orasul Bucuresti care freamata de energie si miscare.
Aici pe blogul meu îmi place să scriu despre toate destinațiile frumoase pe care le-am vizitat. Dar, cel mai mult, îmi place să-mi promovez țara natală, mai ales dacă laudele vin de la bloggerii de călătorii internaționali, oameni care au călătorit peste tot în lume și totuși găsesc în România o destinație care merită explorată.
Lista cu obiective turistice de neratat!
1. Castelul Bran
2. Castelul Huniazilor
3. Delta Dunarii
4. Bucuresti
5. Cluj Napoca
6. Sighisoara
7. Sibiu
8. Castelul Peles
9. Iasi
10. Cimitirul Vesel de la Sapanta
11. Bucovina
12. Sinaia
13. Constanta
14. Poiana Brasov
15. Busteni
Sighisoara
Când oamenii mă întreabă despre experiența mea de turist in România, o descriu întotdeauna ca o experiență fabuloasă. Mi-a plăcut total să fiu într-o călătorie rutieră, săvizitez diferite orașe și să mă opresc în multe orașe drăguțe.
Unul dintre destinatiile favorite este Sighișoara, deoarece am simțit că aș face pasul înapoi în perioada medievală; cu siguranță părea un basm pe pământ!
Sighișoara a fost o excursie de o zi din Sibiu, un alt oraș preferat al meu. Dacă nu sunteți familiarizat cu Sighișoara, se află în Transilvania și este remarcabil de bine conservat, cu o istorie uimitoare.
A obținut chiar o distincție de patrimoniu mondial UNESCO.
"Drumul verde", un drum fara masini in Maramures
Te-ai saturat de masini, zgomot, poluare? Am venit cu o idee pentru o pauza speciala - un drum fara masini situat intr-un peisaj spectaculos. Descoperiti drumul de 88 de km care leaga sapte sate din Maramures cu mersul pe jos, cu bicicleta sau chiar intr-un carucior. Aventura poate incepe imediat dupa consultarea unui calcularor distante pentru a afla informatii rutiere.
Acest drum, jumatate din drumuri forestiere, este inchis pentru masini si pare direct din basmele copilariei noastre: dealuri de un verde stralucitor, pajisti scaldate in paduri usoare si fermecatoare. in aceasta perioada, localnicii cosesc iarba pentru a construi capite, fanuri uriase care abia asteapta ca camerele dvs. sa faca fotografii uimitoare.
Fiecare sat are farmecul sau, cu arhitectura specifica regiunii, portile sale impozante sculptate, bisericile sale vechi de lemn, dar si o multitudine de utilaje vechi ingenioase vechi de peste o suta de ani, cum ar fi mori si horincie - actionate cu apa distilerii obisnuiau sa faca faimoasa bautura alcoolica horinca, tuica Maramuresului.
Una dintre minunile regiunii sunt valtori, un fel de masina de spalat in aer liber, care abate o parte din apa de la rau si isi foloseste forta centrifuga pentru a crea un mic vortex, perfect pentru spalarea paturilor de lana si a covoarelor.
Localnicii vor fi bucurosi sa va intampine sa degustati specialitatile lor, iar pentru cei care vorbesc limba romana, impartasiti cu voi povestile regiunii, despre care veti vedea ca sunt multe si colorate. in satul Breb, puteti dormi chiar si intr-o casa traditionala care are o suta de ani si viseaza zilele bune.
Daca treceti prin satul Sarbi, faceti o oprire la Gheorghe Opris, un personaj colorat care si-a transformat proprietatea intr-un muzeu in aer liber. De asemenea, este renumit aici pentru poarta sa "magica": tot lemnul sculptat din care alcoolul curge liber. Mai exact, aceasta este horinca, care trece printr-un mic robinet ascuns in mod judicios in interiorul lemnului si conectat la rezervorul sacru. Dupa cum veti descoperi, locuitorii Maramuresului sunt ospitalieri!
Acest drum traverseaza, de asemenea, sapte arii protejate care merita vizitate: paduri, munti, balti si mlastini. Faceti o ocolire prin Hoteni pentru a surprinde testoasele care sunt ascunse linistite in balti sau admirati "Creasta cocosului", o creasta lunga de 200 de metri, care arata ca o creasta a cocosului si in care vulturii si linxul pe cale de disparitie si-au gasit refugiu.