HomeHarta EuropeiDestinatii EuropaTurism EuropaTurism RomaniaDistante RutiereSalariu netSalariu brutSalariu minimSalariu in RomaniaCum negociezi salariulEconomii lunareCat ne indatoramCalculator SalariuSalariu mediu netJob interviuSalariiCalculator sarcinaSimptome sarcinaSarcina pe saptamani
Tur
Romania
© 2022

Ghid al saptamanilor de sarcina in functie de trimestru

Sarcina ta va dura 40 de saptamani, dar fiecare saptamana nu pare atat de lunga. De fapt, cele mai multe femei nici macar nu observa cu adevarat schimbarile din corpul lor pana in jurul saptamanii 16.

Afla cu calculator sarcina data probabila a nasterii copilului tau.

In loc sa te gandesti la saptamani ca la ceva separat una de cealalta, este mai usor sa te gandesti la ele ca la un intreg. Acest lucru are sens, deoarece majoritatea femeilor sunt insarcinate pentru mult mai mult timp decat o saptamana la un moment dat!

Pentru a face experienta sa para mai putin coplesitoare si pentru a va oferi mai multe idei despre cum sa va sarbatoriti sarcina, iata un articol care detaliaza saptamana specifica din fiecare trimestru. 

Faceti clic pe linkurile de mai jos pentru a citi mai multe informatii despre ce se intampla cu dumneavoastra si cu bebelusul dumneavoastra in aceasta saptamana:


Primul trimestru: Saptamanile 1-14


Saptamana 1: Este posibil sa simtiti cum copilul se misca in uter in aceasta saptamana. Saptamana se incheie de obicei in ziua in care va vine ciclul.

Saptamana 2: Este posibil sa observati ca sanii dvs. se maresc in timp ce alaptati.

Bataile inimii tale s-au accelerat, de asemenea, astfel incat le poti simti mai des acum.

Saptamana 3: Majoritatea femeilor observa un miros usor al urinei, deoarece hormonii le stimuleaza uterul sa produca acest miros.

Saptamana 4: in acest moment, bebelusul dumneavoastra are o lungime de aproximativ cinci centimetri si cantareste aproximativ 50 de grame. Varsta gestationala medie pentru aceasta saptamana este de aproximativ 10 saptamani.

Saptamana 5: Bebelusul dumneavoastra are acum o lungime de aproximativ 10 centimetri si cantareste aproximativ 70 de grame.

Saptamana 6: Bebelusul dumneavoastra are acum o lungime de aproximativ cinci centimetri si cantareste aproximativ 90 de grame.

Saptamana 7: Pana acum, este posibil sa fi observat o oarecare oboseala si balonare din cauza uterului in crestere. De asemenea, sanii dumneavoastra cresc si devin mai sensibili.

Saptamana 8: La noua saptamani de sarcina, este posibil sa observati ca sanii dvs. sunt mai sensibili decat de obicei si ca venele de pe ei sunt mai proeminente.

Saptamana 9: Burta creste si este posibil sa simtiti mai multe lovituri si miscari in interior.

Saptamana 10: Sunteti acum in 10 saptamani de sarcina si simtiti schimbarile hormonale tipice acestei perioade. Exista posibilitatea ca in aceasta saptamana sa fiti mai constienta de mirosuri si gusturi.

Saptamana 11: Al doilea trimestru este aproape incheiat acum si este posibil sa fii mai emotiva decat de obicei.

Saptamana 12: Bebelusul dumneavoastra are acum o lungime de aproximativ cinci centimetri si cantareste aproximativ 110 grame.

Saptamana 13: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 15 centimetri lungime si cantareste aproximativ 130 de grame.

Saptamana 14: Este posibil sa observati picioare si picioare umflate, mai ales daca ati avut anterior vene varicoase.

Citeste mai multe despre sarcina pe blogul calculator sarcina sau acceseaza cele mai citite articole:


Al doilea trimestru: Saptamanile 15-28


Saptamana 15: Este posibil sa observati ca sunteti mai sensibil la sunete si mirosuri decat de obicei.

Saptamana 16: Sunteti acum insarcinata in 11 saptamani, iar bebelusul dumneavoastra are o lungime de aproximativ 15 centimetri si cantareste aproximativ 140 de grame.

Saptamana 17: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ sapte centimetri lungime si cantareste aproximativ 160 de grame.

Saptamana 18: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 20 cm lungime si cantareste aproximativ 180 de grame.

Saptamana 19: Burtica dumneavoastra este acum mai proeminenta si este posibil sa aveti mai multe emotii decat de obicei.

Saptamana 20: La 12 saptamani de sarcina, este posibil sa simtiti mai multa oboseala decat de obicei.

Saptamana 21: Sunteti acum insarcinata in 13 saptamani, iar bebelusul dumneavoastra are o lungime de aproximativ noua centimetri si cantareste aproximativ 200 de grame.

Saptamana 22: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 10 centimetri lungime si cantareste aproximativ 220 de grame.

Saptamana 23: Sunteti acum insarcinata in 14 saptamani, iar bebelusul dumneavoastra are o lungime de aproximativ 11 centimetri si cantareste aproximativ 250 de grame.

Saptamana 24: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 12 centimetri lungime si cantareste aproximativ 275 de grame.

Saptamana 25: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 13 centimetri lungime si cantareste aproximativ 300 de grame.

Saptamana 27: La 14 saptamani de sarcina, este posibil sa va simtiti mai letargica si mai putin interesata de sex decat de obicei. Acest lucru se datoreaza, cel mai probabil, faptului ca apetitul sexual va scadea in urmatoarele cateva saptamani.

Saptamana 28: Bebelusul dumneavoastra are acum o lungime de aproximativ 14 centimetri si cantareste aproximativ 325 de grame.

Al cincilea trimestru: Saptamanile 29-40


Saptamana 29: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 15 centimetri lungime si cantareste aproximativ 350 de grame.

Saptamana 30: Sunteti acum insarcinata in 16 saptamani, iar bebelusul dumneavoastra are o lungime de aproximativ 16 centimetri si cantareste aproximativ 375 de grame. 

Saptamana 31: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 17 centimetri lungime si cantareste aproximativ 400 de grame.

Saptamana 32: Sunteti acum insarcinata in 17 saptamani, iar bebelusul dvs. are aproximativ 18 centimetri lungime si cantareste aproximativ 425 de grame.

Saptamana 33: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 19 centimetri lungime si cantareste aproximativ 450 de grame.

Saptamana 34: Sunteti acum insarcinata in 18 saptamani, iar bebelusul dumneavoastra are aproximativ 19 centimetri lungime si cantareste aproximativ 475 de grame.

Saptamana 35: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 20 de centimetri lungime si cantareste aproximativ 500 de grame.

Saptamana 36: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 21 de centimetri lungime si cantareste aproximativ 525 de grame.

Saptamana 37: Bebelusul dumneavoastra are acum o lungime de aproximativ 22 de centimetri si cantareste aproximativ 550 de grame.

Saptamana 38: Bebelusul dumneavoastra are acum o lungime de aproximativ 23 de centimetri si cantareste aproximativ 575 de grame.

Saptamana 39: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 24 de centimetri lungime si cantareste aproximativ 600 de grame.

Saptamana 40: Bebelusul dumneavoastra are acum aproximativ 25 de centimetri lungime si cantareste aproximativ 625 de grame.

Acestea sunt doar cateva exemple de cum creste uterul pe parcursul sarcinii si cum bebelusul tau devine mai mare si mai dezvoltat pe masura ce creste.

Cu fiecare saptamana, bebelusul tau va petrece mai mult timp dezvoltandu-se si devenind mai puternic.

Singurul mod de a sti cu adevarat in ce saptamana suntem este sa te uiti atent la burtica ta!