HomeHarta EuropeiDestinatii EuropaTurism EuropaTurism RomaniaDistante RutiereSalariu netSalariu brutSalariu minimSalariu in RomaniaCum negociezi salariulEconomii lunareCat ne indatoramCalculator SalariuSalariu mediu netJob interviuSalariiCalculator sarcinaSimptome sarcinaSarcina pe saptamani
Tur
Romania
© 2022

Salariu minim pe economie

Economia da semne de revenire. In ultima perioada am fost putin la extreme: sau cautat in numar mare cererea de demisie pentru angajatii care nu mai puteau fi platiti de catre angajatori si cerere concediu pentru persoanele care au muncit in ultima perioada si doresc sa plece intr-o vacanta.

Romania figureaza, de asemenea, in mai multe capitole privind delapidarea fondurilor UE: ferme de acvacultura din zonele in care nu exista apa, fonduri UE pentru prevenirea incendiilor forestiere sau fonduri pentru gestionarea apelor uzate.

Nu ar trebui sa fie foarte mari motive de ingrijorare deoarece statul a promos marirea salariul minim in 2022. Speram ca totul sa decurga bine si economia Romaniei sa isi revina.

5 lucruri de facut pentru a va asigura ca parasiti biroul cand lucrati de acasa


Acum ca majoritatea dintre noi lucreaza de acasa, am observat ca a devenit din ce in ce mai greu sa parasim biroul acasa. Lucrul de acasa in timpul unei pandemii poate simti ca orele se intalnesc si ca nu exista o diviziune naturala intre timpul de lucru si timpul personal. Nu mai adaugam ca multi dintre noi castigam salariu minim pe economie.

Insa pentru toti a fost un an greu, iar viitorul pare promitator. Oficialii Romaniei promit ca salariul minim pe economie va creste, astfel incat pana la finalul anului 2025 acesta sa ajunga la salariu mediu pe economie din prezent.

Potrivit Sarah Goff-Dupont de la Atlassian, oamenii care sunt capabili sa isi integreze viata profesionala in sarcinile lor personale de zi cu zi sunt „integratori de viata profesionala”.

Cu toate acestea, unii oameni trebuie sa simta ca au parasit locul de munca pentru o zi inainte de a se putea relaxa cu adevarat.

Acesti angajati sunt cunoscuti drept „segmentori de munca” Goff-Dupont noteaza ca „intelegerea locului in care va aflati in spectrul integrator-segmentator este un pas major inainte in cautarea echilibrului dintre viata profesionala si cea privata, deoarece va ajuta sa stabiliti limitele in consecinta. Iata cum sa spunem.”

 • Treceti fluid de la serviciu la viata personala si inapoi
 • imbraca-te ca si cum ar fi raciti acasa cand lucreaza de acasa
 • iti place sa „vorbesti in magazin” la masa de cina
 • Nu va deranjeaza sa raspundeti la e-mailuri si chaturi dupa ore (in mod rezonabil, bineinteles), deoarece au iesit pentru acea clasa CrossFit la mijlocul dupa-amiezii.
 • Segmente de viata profesionala:
 • Aveti momente bine definite cand lucreaza - dupa ce au terminat ziua, au terminat.
 • Purtati imbracaminte adecvata biroului (cel putin de la brau in sus!) Cand lucrati de acasa
 • Tindeti la nevoi personale, cum ar fi comisioanele si conditiile fizice in afara programului de lucru
 • in cazuri extreme, nu pastrati fotografiile cu familia si prietenii pe biroul lor.
 • Pentru cei care se identifica cu segmentarea muncii, capacitatea de a opri si deconecta de la serviciu la sfarsitul zilei este esentiala pentru sanatatea noastra mentala si bunastarea. Atat integratorii, cat si cei care practica segmentarea considera ca ritualul este util pentru realizarea echilibrului munca-viata si reincarcare. Dezvoltarea unui ritual nu trebuie sa fie complicata. Poate fi la fel de simplu ca respectarea unei limite personale si inchiderea
 • laptopului chiar la ora 17:30.

50 Cele mai frecvente intrebari de interviu


Cand vine vorba de procesul de interviu, cercetarea si pregatirea pentru interviu va pot determina adesea sansele de a trece la pasul urmator. Una dintre cele mai bune modalitati de a va pregati pentru un interviu de munca virtual este sa va exersati raspunsurile la cele mai frecvente intrebari ale interviului.

De asemenea este important sa va cunoasteti salariu brut in functie de cel net si cum puteti obtine marirea de salariu dorita. Pentru a va face o parere accesati calcul salariu brut.

Pentru a va ajuta sa incepeti, Cabanova a analizat zeci de mii de recenzii de interviu pentru a afla unele dintre cele mai frecvente intrebari de interviu pe care candidatii le pun in timpul interviurilor recente.

Deci, daca aveti un interviu de angajare in linie, exersati in fata unei oglinzi sau rugati un prieten sau un membru al familiei sa va asculte raspunsurile la urmatoarele intrebari, astfel incat sa fiti gata sa va puneti cel mai bun picior inainte.

Incercati sa aflati care este salariu net al colegilor de munca care presteaza aceleasi servicii. Pentru mai multe informatii utile citeste zona de Blog calculator salariu net.

Cele mai frecvente intrebari de interviu


 • Care sunt calitatile tale?
 • Care sunt slabiciunile tale?
 • De ce sunteti interesat sa lucrati pentru [introduceti numele companiei aici]?
 • Unde te vezi peste cinci ani? Zece ani?
 • De ce vrei sa parasesti compania actuala?
 • De ce a existat un decalaj in angajarea dvs. intre [inserati data] si [inserati data]?
 • Ce ne puteti oferi pe care altcineva nu poate?
 • Care sunt cele trei lucruri pe care fostul dvs. manager ar dori sa le imbunatatiti?
 • Esti dispus sa te multi?
 • Esti dispus sa calatoresti? * (Post COVID-19)
 • Povesteste-mi despre o realizare de care esti cel mai mandru
 • Spune-mi despre o data cand ai gresit
 • Care este meseria ta de vis?
 • Cum ati auzit despre aceasta pozitie?
 • Ce ati dori sa realizati in primele 30 de zile / 60 de zile / 90 de zile la locul de munca?
 • Discutati CV-ul dvs
 • Discutati despre experienta dvs. educationala
 • Descrie-te
 • Spune-mi cum ai rezolvat o situatie dificila
 • De ce te-am angaja?
 • De ce cauti un nou loc de munca?
 • Ati lucra sarbatori / weekend?

IMM-urile din Romania pot solicita subventii de 1 miliard de euro dupa 25 septembrie


Guvernul roman a publicat, in 11 septembrie, in Monitorul Oficial, procedurile pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) care doresc sa solicite 1 miliard de euro pentru investitii si fonduri de rulment in temeiul ordonantei de urgenta 130/2020.

Premierul Ludovic Orban a anuntat in iulie ca aproximativ 1 miliard de de euro din fonduri structurale si de coeziune vor fi realocate din alte programe operationale catre microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii si freelanceri care au trebuit sa intrerupa sau sa suspende operatiunile in timpul starii de urgenta si de alerta.

Potentialii destinatari vor trebui sa isi depuna cererile pana la sfarsitul lunii octombrie.

Serviciul special de telecomunicatii (STS) si Ministerul Economiei lucreaza la lansarea aplicatiei electronice a programului.

Platforma online pentru depunerea cererilor va fi disponibila nu mai devreme de 25 septembrie, a anuntat George Velcea, presedintele Asociatiei de europene a Tinerilor Antreprenori, citat de cotidianul Ziarul Financiar.

Cei selectati vor semna contracte de finantare pana la 31 decembrie 2020.

Este important sa ne gandim la viitor sa facem investitii sanatoase pentru a lua in calcul pensia sau chiar pensia anticipata. Cele mai sigure investitii din care se pot castiga bani sunt actiunile: titluri de stat oferite de Trezorerie, care au o dobanda mult mai mare decat bancile.

Romania va infiinta un organism de control al investitiilor straine


Consiliul Concurentei din Romania a elaborat un proiect de lege pentru infiintarea unui organism insarcinat cu verificarea investitiilor straine directe noi si existente din afara Uniunii Europene in zone cu impact asupra securitatii nationale, in conformitate cu orientarile Comisiei Europene.

Comisia de screening pentru investitii straine directe (CEISD) va revizui toate planurile de investitii straine directe si le va interzice pe cele care prezinta potentiale amenintari, a raportat Adevarul. Aceasta decizie are scopul de a proteja bunul national si salariatii romani. Astfel nu vor exista discrepante mari intre salariu brut al unui angajat roman fata de cei straini care lucreaza in Romania.

Toti mai multi romani in ultimul timp am infiintat firme de tip SRL sau au apelat la ajutor contabil pentru infiintare PFA.

CEISD va fi, de asemenea, indreptatit sa oblige proprietarii straini din tari terte care opereaza intreprinderi existente care prezinta potentiale amenintari de a-si vinde activele.

Proiectul de lege elaborat de Consiliul Concurentei transpune reglementarile europene, adoptate in primavara anului trecut, sub presedintia Romaniei a Consiliului UE, care intra in vigoare la 11 octombrie 2020.

Sentimentul analistilor romani este inca scazut in ciuda cresterii din august


Ultimul sondaj realizat de asociatia CFA Romania la sfarsitul lunii august, citat de Agerpres , indica faptul ca evaluarea analistilor asupra conditiilor economice actuale si asteptarilor lor au crescut fata de luna precedenta, ramanand totusi la niveluri scazute.

In ultima perioada au crescut numarul vizitatorilor online pe site-urile de Joburi, cum se fac CV-urile profesioanle si model scrisoare de intentie.

Cele mai recente evolutii politice cu impact asupra bugetului tarii si deteriorarea perspectivelor sanitare ar fi putut sa le fi afectat din nou sentimentul in septembrie.

Subindicatorul conditiilor actuale s-a imbunatatit cu 2,6 puncte, dar ramane la o valoare inca scazuta de 22,5 puncte in august (-39,2 puncte de la un an la altul).