HomeHarta EuropeiDestinatii EuropaTurism EuropaTurism RomaniaDistante RutiereSalariu netSalariu brutSalariu minimSalariu in RomaniaCum negociezi salariulEconomii lunareCat ne indatoramCalculator SalariuSalariu mediu netJob interviuSalariiCalculator sarcinaSimptome sarcinaSarcina pe saptamani
Tur
Romania
© 2022

Avantajele de a lucra intr-o companie mica

Fiind o afacere mica sau mijlocie, este greu sa concurezi cu avantajele de succes, cum ar fi bucatarii interni, salile de sport la fata locului si 6-12 luni de concediu pentru cresterea copilului oferit de marile corporatii. si totusi, multi oameni prefera sa lucreze pentru companii cu un numar mai mic de angajati.

Cu calculator salariu va puteti genera propriul fluturas de salariu in care veti gasi informatii despre salariul net, brut, impozitele si taxele obligatorii catre stat cat si informatii utile despre cum sa obtii o marire de salariu, care este salariul minim pe economie, cum se face o scrisoare de intentie si multe altele care va pot imbogati cunostintele despre salarizarea din Romania.

Asta pentru ca salariile si avantajele nu sunt singurele lucruri pe care lucratorii le cauta la un angajator.

Afacerile mici genereaza uneori un sentiment mai mare de comunitate, ofera mai multe oportunitati de crestere si permit angajatilor sa contribuie in moduri semnificative la succesul unei companii.

Vrei sa stii ce sa cauti atunci cand aplici la o afacere mica sau cum sa-ti conduci propria afacere in topul clasamentului? Aruncam o privire la cateva dintre cele mai bune intreprinderi mici si mijlocii din lista noastra si vom observa rapid care sunt principalele atu-uri ale micilor companii pentru a-si mentine echipele fericite.

In primul rand este salariu brut. Cu siguranta nu poti fi fericit la locul de munca daca castigi un salariu mult prea mic in comparatie cu colegii tai pe acelas domeniu dar din companii diferite. Pentru a face un studiu de caz recomandam cautarea pe internet a jobului pe care il aveti si remuneratia acestuia in functie de companie si experienta.

Apoi generati prorpiul fluturas de salariu cu toate taxele incluse pentru a face diferenta cu ajutorul aplicatiei calcul salariu brut.

Ce catapulteaza o afacere in fruntea listei?


Chiar si cele mai bune companii de astazi au cateva recenzii negative de acum cativa ani. Dar la fel ca oamenii, afacerile cresc si evolueaza. De aceea, Glassdoor creeaza lista celor mai bune locuri de munca din recenziile angajatilor trimise doar in anul precedent, pentru a arata o imagine reala a peisajului actual al unei companii.

Cu asta, haideti sa vedem ce anume a facut ca cei mai noi listmakeri ai nostri castigatori.
Conducerea este cheia

KlientBoost , cu sediul in Costa Mesa, California, este o agentie de marketing de performanta cu mai putin de 200 de angajati. Grover Gaming , o companie de dezvoltare si design de software din Greenville, NC, are peste 350 de angajati.

Si 6Sense, cu sediul in San Francisco, o platforma de implicare a contului pentru organizatiile B2B, are aproximativ 700 de angajati. Toate trei sunt companii de top pe lista Glassdoor cu cele mai bune locuri de munca. Dar ce au in comun? Aprobare coplesitoare pentru conducere.

KlientBoost, Grover Gaming si 6sense au aprobare de 99%, 98% si, respectiv, 97% pentru directorii lor executivi. Dar cei mai buni dintre cei mai buni stiu ca este nevoie de mai mult de un lider dinamic pentru a motiva o companie, recenziile Glassdoor dezvaluie ca toate aceste trei companii au prioritizat solicitarea de feedback si adaptarea la recomandarile angajatilor lor.

La KlientBoost, de exemplu, angajatii lauda in mod constant conducerea pentru ca au ascultat feedback-ul angajatilor si au creat timp pentru ceea ce ei numesc intalniri "Cum pot fi mai bine pentru tine".

Crestere imputernicita


Daca ati petrecut vreodata timp la o mega-corporatie cu zeci de mii de angajati, cunoasteti luptele legate de luarea deciziilor in grup sau schimbarea carierei. Lucrul pentru o afacere mica, pe de alta parte, se poate simti dinamic si nelimitat.

Cand apare o problema, poate fi mai usor sa aduni o echipa si sa faci un plan. Executarea unei idei poate dura mai putin timp, deoarece exista mai putine straturi de aprobare.

Angajatii individuali pot vedea o diferenta masurabila in contributiile lor - ceea ce un angajat 6sense descrie cu entuziasm ca "proprietate extrema asupra muncii si luarii deciziilor".

Echipele mai mici pot insemna, de asemenea, mai multe oportunitati de a lua in considerare diferite domenii ale unei afaceri. La Grover Games, angajatilor le place ca pot explora alte departamente despre care sunt interesati sa invete, deschizand potential calea catre un pivot intern al carierei. "Nu esti blocat intr-un anumit rol daca ai capacitatea de a face altceva in cadrul companiei", a scris un angajat. "Exista sanse mari sa existe un tratat care sa te conduca la el."

Beneficii pentru angajatii intreprinderilor mici


Majoritatea intreprinderilor mici si mijlocii nu pot oferi intreaga gama de avantaje disponibile la o companie mare, dar probabil ofera acoperire medicala si dentara, un tip de potrivire 401(K) si concediu platit nelimitat. Daca doriti sa ajungeti in astfel de companii urmaritile pe retelele sociale, pregatiti-va CV-ul Europass si o scrisoare de intentie care sa atraga atentia asupra dvs.

Afaceri precum KlientBoost inteleg ca concediul nelimitat indeparteaza stresul de a lua zile de boala, timpul de vacanta sau timpul ca parintii care lucreaza sa acorde prioritate familiilor lor si demonstreaza ca o companie are incredere in angajatii sai ca stiu cum sa-si gestioneze timpul.

In ultimul timp a existat o crestere in randul noilor firme SRL infiintate dar si a persoanelor fizice autorizate. Citeste despre infiintare PFA pentru a afla despre actele necesare, taxe si costuri. 

Cultura, cultura, cultura


Cultura poate fi considerata doar un alt cuvant la moda, dar gasirea culturii potrivite poate fi factorul determinant in modul in care te simti fata de jobul tau.

Retineti ca diferite tipuri de oameni cauta diferite tipuri de culturi de munca. Unora le place sa lucreze singur, altora le place sa faca parte dintr-o echipa.

Unii oameni sunt motivati de presiunea "culturii dure", in timp ce altii cauta autonomie in "cultura softt.

Recenziile "Cultura grozava" din lista celor mai bune locuri de munca nu inseamna ca munca este usoara sau ca nu exista nicio responsabilitate.

Ele indica de obicei ca o companie ia masuri pentru a asigura echilibrul dintre viata profesionala si viata privata si pentru a-i face pe angajati sa se simta apreciati. De exemplu, angajatii Grover Gaming au citat frecvent in recenziile lor ca simt ca sunt "tratati ca pe o familie".

Cum sa utilizati lista celor mai bune locuri de munca in cautarea unui loc de munca


Gasirea unei noi oportunitati de cariera care este potrivita pentru tine poate lua timp. Dar poti sa faci procesul putin mai usor determinand ce este cel mai important pentru tine in urmatorul tau rol.

Priviti ce spun angajatii din companiile de top din lista celor mai bune locuri de munca din 2022 in recenziile lor si beneficiile pe care aceste companii le ofera. Foloseste-l ca punct de plecare pentru a face o lista cu lucrurile care conteaza cel mai mult pentru tine.

Apoi, comparati lista cu recenziile viitoarelor companii la care va ganditi sa aplicati, astfel incat sa puteti identifica mai bine un potential viitor angajator inainte de a aplica.

Vanzarile de masini electrice se dubleaza in Romania


Vanzarile de masini electrice (full electric si plug-in hybrid) s-au dublat in Romania anul trecut, ajungand la peste 3.800 de unitati, potrivit unui raport prezentat de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Ceea ce ii atrage pe conducatorii auto sunt:
  • consumul de carburant mai mic
  • impozitul auto de 1 leu pe an. Vezi care este suma pe care o platesti anual la masina ta cu combustie interna  accesand calculator impozit auto
  • parcare gratuita in oras


Cresterea a fost sustinuta de bonusurile generoase oferite de statul roman prin programul Rabla Plus.

Vanzarile de masini hibride au crescut cu 5,2% la peste 5.000 de unitati in 2020. Astfel, segmentul de piata de masini „verzi” a crescut cu o treime anul trecut, la 8.900 de unitati.

Intre timp, vanzarile totale de autoturisme noi in Romania au scazut cu 21,7% anul trecut, la 125.000 de unitati.

Pe partea buna, vanzarile de masini si-au revenit spre sfarsitul anului, dupa o scadere puternica in trimestrul al doilea si al treilea. in decembrie, vanzarile au fost cu 16,2% mai mari decat in ​​aceeasi luna a anului 2019, la peste 15.800 de unitati.