HomeHarta EuropeiDestinatii EuropaTurism EuropaTurism RomaniaDistante RutiereSalariu netSalariu brutSalariu minimSalariu in RomaniaCum negociezi salariulCalculator SalariuSalariu mediu netJob interviuCalculator sarcinaSimptome sarcinaMersul trenurilor
Tur
Romania
© 2022

Mersul Trenurilor: Romania Grecia cu trenul

Timp de calatorie din Romania catre Grecia Romania este situata la aproximativ 805 KM de Grecia, asa ca daca calatoriti cu viteza constanta de 50 KM pe ora puteti ajunge in Grecia in 22 de ore si 9 minute. 

  • Distanta in linie dreapta: 805 km.
  • Timp de calatorie: 22 ore si 9 minute.

Trenuri din Bucuresti


Cum sa cumperi bilete pentru trenuri in Romania?

Majoritatea trenurilor interne din Romania sunt conduse de CFR (Caile Ferate de Stat Romane). Programul il puteti vizualiza pe mersul trenurilor.

Site-ul este usor de utilizat si, in mod normal. Pe langa CFR (Caile Ferate de Stat Romane), exista 2 sau 3 operatori privati. Poate fi mai bine sa folositi planificatorul de calatorie de la mersul-trenurilor.net deoarece acesta arata toti operatorii, inclusiv CFR.

Operatorul privat Astra Trans-Carpatic... Un nou tren de noapte cu dormitoare si cubete circula acum intre Constanta, Bucuresti, Simeria si Arad condus de operatorul privat Astra Trans-Carpatic.

Sunt cea mai buna alegere pentru calatoriile intre aceste orase. De la Bucuresti la Budapesta si Ungaria...

Mersul trenurilor program


Optiunea 1, cu trenul de dormit - optiunea eficienta in timp... Un tren de dormit numit Ister pleaca din Bucuresti Gara de Nord la 17:45, Ploesti Vest 18:21, Brasov 20:22 & Sibiu 23:01, si ajunge la Budapesta Keleti la 08:50 urmatoarea dimineata.

Dispune de vagon de dormit romanesc sigur, confortabil si civilizat, cu aer conditionat, cu compartimente cu 1, 2 sau 3 paturi cu chiuveta si vagon cu cupea romaneasca cu compartimente cu 4 si 6 locuri, si scaune obisnuite.

Un dormitor este optiunea recomandata, veti fi in siguranta si confortabil, desi cusetele sunt bine. Un bar-bistro este atasat intre Bucuresti si Simeria, care serveste bauturi ieftine, gustari si mancaruri calde - sau ia-ti propriul picnic si sticla de vin pentru a le consuma in dormitor. Primavara si vara cand este lumina, plimbarea pitoreasca prin muntii Carpati intre Ploesti si Brasov este minunata.

Exista si un tren de dormit mai devreme, Dacia Express care pleaca din Bucuresti Nord la ora 14:00 si soseste la Budapesta Keleti la 05:20, destinatia finala Viena. Dacia Express dispune de un vagon de dormit romanesc modern cu aer conditionat de ultim tip, unele compartimente de dormit de lux au toaleta si dus private.

De asemenea, are o vagon cupeta romaneasca cu compartimente cu 4 si 6 cusee. Exista si un tren mai tarziu, Muntenia, care are o vagon cupeta cu compartimente cu 4 si 6 dane, dar fara vagon de dormit. Totusi, intre Bucuresti si Timisoara Nord este atasat un vagon de dormit vechi, dar elegant, de la Caile Ferate Germane, cu compartimente cu 1, 2 si 3 paturi.

Cele mai cautate rute de trenuri interne:Muntenia pleaca din Bucuresti Nord la 22:02 si soseste la Budapesta Keleti la 12:50. Tarifele incep de la 39 EUR cu o cupeta cu 6 paturi, 46 EUR cu o cupeta cu 4 paturi, 69 EURO cu un pat intr-un pat cu 3 paturi, 84 EUR cu un pat intr-un pat cu 2 paturi sau 162 EURO cu un dormitor cu un singur pat pentru tine.

Sfat: Daca doriti sa utilizati Muntenia si sa calatoriti cu vagonul de dormit care este atasat intre Bucuresti si Timisoara, va trebui sa:

  • (1) rezervati traversa de la Bucuresti la Timisoara Nord cu trenul D 78 folosind site-ul mersul-trenurilor.net
  • (2) rezervati un loc de la Timisoara la Budapesta cu trenul D 78.

Biletele pot fi aranjate si de agentia Paralela 45 Turism, www.paralela45.com. Acestia isi pot procura bilete de tren incepand din Bucuresti, recomandate pana acum de mai multi corespondenti Seat61. 

Exista trenuri Intercity confortabile, cu aer conditionat, intre Bucuresti, Brasov si Budapesta. Aceste trenuri Bucuresti/Brasov-Budapest dureaza cea mai mare parte a zilei, dar ia o sticla de vin si o carte buna si bucura-te de peisajul minunat intr-o aventura prin Romania, prin muntii Carpati si in Transilvania.

Traianus pleaca din Bucuresti Nord la 06:06, circula prin Craiova, Timisoara & Arad si ajunge la Budapesta Keleti la 20:50. Fogarasul pleaca din Brasov la 06:20, circula prin Sibiu & Simeria si ajunge la Budapesta Keleti la 18:50.

Tarifele cu achizitie in avans la clasa a 2-a incep de la 29 EURO. Tariful standard este de aproximativ 49 EUR la clasa a 2-a sau 74 EURO la clasa 1.

Rezervarea se deschide de obicei cu 90 de zile inainte. Iti imprimi propriul bilet sau il poti arata pe laptop sau pe telefon.

Sfat: incepand cu decembrie 2020, puteti cumpara bilete de pe site-ul renovat al Cailor Ferate Maghiare (MAV) de la 26,30 EURO si le puteti incarca in aplicatia MAV de pe smartphone (biletele nu pot fi tiparite). 

sarcina