HomeHarta EuropeiDestinatii EuropaTurism EuropaTurism RomaniaDistante RutiereSalariu netSalariu brutSalariu minimSalariu in RomaniaCum negociezi salariulEconomii lunareCat ne indatoramCalculator SalariuSalariu mediu netJob interviuSalariiCalculator sarcinaSimptome sarcinaSarcina pe saptamani
Tur
Romania
© 2022

Calculator sarcina

Primele semne ale sarcinii


Simptomele sarcinii difera de la femeie la femeie si de sarcina la sarcina; cu toate acestea, unul dintre cele mai importante simptome de sarcina este lipsa ciclului.

Intelegerea semnelor timpurii ale sarcinii este importanta, deoarece fiecare simptom poate avea alte cauze decat sarcina, astfel se poate confunda destul de usor cu alta boala. 

Puteti prezenta simptome de sarcina intr-o saptamana de la conceptie. Unele femei raporteaza ca nu au prezentat niciun simptom timp de cateva saptamani. Daca aveti nevoie de teste de sarcina  puteti merge la farmacie unde ti se va recomanda cel mai potrivit test.

In cazul in care testul este pozitiv intra pe calculator sarcina pentru a afla data probabila a nasterii bebelusului si multe alte sfaturi la inceput de sarcina.


Care sunt cele mai frecvente semne de sarcina?


Intr-un sondaj privind simptomele sarcinii, realizat de Asociatia Americana a Sarcinii:

  • 29% dintre femeile intervievate au raportat lipsa menstruatiei ca fiind primul simptom al sarcinii
  • 25% au indicat ca greata a fost primul semn al sarcinii
  • 17% au raportat ca modificarea sanilor lor a fost simptomul initial al sarcinii

Simptomele sarcinii explicate


Embrionul se implanteaza de obicei in uter intre 6 pana la 12 zile de la conceptie. Unele femei nici nu observa sangerare de implantare sau crampe, asa ca nu va faceti griji daca incercati sa ramaneti insarcinata si nu prezentati aceste simptome; ai putea fi inca gravida.

Cand are loc aceasta implantare, sangerarea sau localizarea usoara este perfect normala. Acest simptom este uneori insotit de crampe usoare.

Perioada ratata: O perioada intarziata sau ratata este cel mai frecvent simptom de sarcina care duce o femeie sa testeze sarcina. 

Cand ramaneti gravida, urmatoarea perioada ar trebui sa lipseasca. 


Este posibil sa fii gravida si sa mai ai o perioada? Unele femei pot sangera in timp ce sunt insarcinate, dar de obicei aceasta sangerare va fi mai scurta sau mai usoara decat o perioada normala.

Greata sau boala de dimineata: greata sau boala de dimineata este al doilea prim semnal cel mai frecvent raportat de sarcina. Majoritatea femeilor prezinta greata, care apare de obicei de la 2 pana la 8 saptamani de la conceptie.

Greata poate fi experimentata cu sau fara varsaturi. Boala de dimineata poate fi experimentata in orice moment al zilei. Apare de obicei in primul trimestru si scade dupa aceea pentru majoritatea femeilor, dar unele vor experimenta greata pe toata durata sarcinii.

Sanii umflati sau fragede: Al treilea simptom de sarcina cel mai frecvent citat este umflarea sau sensibilitatea sanilor. Modificarile la sani pot incepe inca de la 1 la 2 saptamani de la conceptie.

Oboseala sau oboseala: inca din prima saptamana dupa conceptie, multe femei citeaza ca se simt obosite ca semn de sarcina.

Cum aleg numele potrivit?


Fie ca sunteti pe cale sa numiti un nou copil, sa colectionati nume intr-o zi sau pur si simplu doriti sa stiti ce nume de fete sau nume de baieti sunt in tendinte, este distractiv sa vedeti cele mai populare nume de bebelusi in fiecare an. 

Si, desi lista poate fi uneori surprinzatoare, realitatea este ca putem spune multe despre numele populare ale bebelusilor din viitor din numele populare ale bebelusilor de astazi. Cu alte cuvinte, putem prezice multe despre 2021 din ceea ce stim deja acum.

De fapt, am paria ca fiecare nume de bebelus aflat in prezent pe lista celor mai buni 20 va aparea undeva pe lista celor mai buni 50 anul viitor, deoarece numele de obicei nu se estompeaza atât de repede in popularitate.

La fel, orice nume care face salturi mari pe lista de top 100 este probabil sa se indrepte catre lista de nume de bebelusi din top 50 (sau top 20!) in anul sau doi urmatori. in consecinta, am colectat numele bebelusilor pe care ne asteptam sa fie cele mai fierbinti in 2021 si sunt un amestec de ceea ce este deja popular si ceea ce urca cel mai repede in topuri.

Veti gasi o combinatie de clasice incercate si adevarate, precum si nume mai putin traditionale care fac valuri mari. Am folosit datele din 2020 de la Administratia securitatii sociale, deoarece acestea erau cele mai recente disponibile in momentul publicarii. Bucurati-va!

Un ghid modern de nume de bebelusi actualizat anual, cu peste 9.000 de nume si toate cele mai recente tendinte de numire.

Gasiti numele potrivit pentru noua dvs. sosire Alegerea unui nume pentru bebelus este una dintre cele mai interesante decizii pe care le puteti lua, dar exista atât de multe optiuni - de unde incepeti?

Calculator-Sarcina.ro are exact ceea ce aveti nevoie: mii de nume pentru a naviga si cele mai noi tendinte care sa va inspire. Indiferent daca doriti un nume clasic sau modern sau chiar daca nu stiti de unde sa incepeti, aceasta carte va va oferi un AZ de peste 9.000 de optiuni de explorat.

Veti gasi sfaturi si sfaturi despre cum sa navigati in calatoria dvs. de numire a bebelusului, inclusiv sa ajungeti la un acord cu partenerul dvs. si sa faceti fata opiniilor altor persoane, astfel incât sa puteti gasi numele ideal si sa va simtiti increzatori in alegerea dvs.

Afla mai multe despre evolutia in sarcina si despre schimbarile hormonale citind sectiunea sarcina pe saptamani.